Başkan Akyol'dan 5 Eylül Mesajı

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol 5 Eylül Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Akyol mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tarihinde Parti Pehlivan gibi, Halil Efe gibi ve Gördes'imizin sembol ismi Mücahit Şehit Makbule Hanım gibi nice kahramanı barındıran güzide ilçemiz Gördes'imizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98’inci Yıl Dönümünü heyecanla kutluyoruz.

Bulunduğumuz coğrafyada tarih boyunca bu cennet vatan için nice badireler atlatıp, nice bedeller ödedik. Şu an millet olarak bu topraklarda rahatça yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz kahraman ecdadımıza, aziz şehitlerimize borçluyuz.

Düşman işgali altında kadını, erkeği ve çocuğuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterilerek vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Gördesli şehitlerimizi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yâd ediyoruz.

Bu toprakların kıymetini bilmek; kendi canını bu uğurda feda etmiş kahramanlarımızın yaşamlarını, fedakârlıklarını anlamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin en önemli görevidir.

Tarihimizin her döneminde olduğu gibi Milli Mücadele döneminde de pek çok kahramanımız bulunmaktadır. Bu kahramanlardan biri de Gördes'imizin sembol isimlerinden Şehit Makbule Hanım'dır. Ortaya koyduğu mücadele aslında Anadolu kadınının, Anadolu insanının vatanı, bayrağı, ezanı ve namusu uğruna neleri göze alabileceğinin apaçık bir göstergesidir.

Bu anlamda hepimizin ortak değeri ülkemiz ve Gördes'imiz olmalıdır. Asırlardır sevgiyi ve hoşgörüyü yüreğinde yaşatan, huzurun, yeşilin ve doğallığın şehri Gördes'imizde bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece gelecek günlerimiz çok daha güzel olacaktır.

Maalesef bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında birçok etkinliğimize ara vermek zorunda kaldık. 5 Eylül Cumartesi sabahı 9.45'te Atatürk Anıtına çelenk koyma merasimi düzenlenecek. 6 Eylül Pazar günü saat 12.30 – 12.35 arasında Türk Yıldızları ilçemiz semalarında selamlama geçişi gerçekleştirecek. Tüm vatandaşlarımızı bulundukları konumdan bu geçişi izlemeye davet ediyorum. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl çok daha coşkulu bir 5 Eylül’ü birlikte yaşayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle siz kıymetli hemşerilerimin kurtuluş gününü canı gönülden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Gördesli şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum.

Bayramımız kutlu olsun. Allah'a emanet olun."

6292 sayılı Kanun (K..... Vergi Borcu Yapıland..... Zabıta Personeli Gör..... Huzurun ve Yeşilin Ş..... Gördes Atatürk Mahal..... Emlak ve ÇTV Vergisi..... Gördes İlçe Hıfzıssı..... Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya.....