Tüm Şehitlerimiz Dualarla Yâd Edildi
Gördes'te, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Parkında, yüzlerce vatandaşın katılımıyla tüm şehitlerimiz dualarla yâd edildi.

15 Temmuz Şehitler parkında yapılan anma programında bu sene Koronavirüs Salgını (COVID-19) tedbirleri ön plandaydı. Alanda katılımcılar için konulan sandalyeler sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirilirken, programın gerçekleştiği meydanda belli aralıklarla dezenfektan aracıyla bölgedeki hijyen sahasında güvenli ortamı oluşturdu. Düzenlenen programa Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Emniyet Amir vekili Selim Elmas, Jandarma komutanı Ercan Kartepe, Ak Parti Gördes İlçe Başkanı Rıza Dilcan, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Eren, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları, meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programında konuşan Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "15 Temmuz direncin ve dirilişin adıdır. Tankların altına yatan ve göğsünü kurşunlara siper eden bu büyük milletin yazmış olduğu muhteşem bir destandır. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde şehit olan 251 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Bu günlerimizi tüm şehitlerimize, gazilerimize ve yüce Türk milletine borçluyuz. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Kahraman milletimiz; FETÖ üyesi hainler tarafından ülkemize, istiklalimize, istikbalimize ve millet iradesine yönelik gerçekleştiren darbe ve ihanet teşebbüsünü dünyada emsali görülmemiş bir şekilde dil, din, ırk, mezhep ve parti ayrımı gözetmeden hep birlikte püskürtülmüştür.

15 Temmuz Türk milletinin demokrasiye olan inancın göstergesidir. Gücünü milletten almak suretiyle büyük bir liderlik göstererek Türk milleti ile birlikte bu tarihi destanı yazan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve demokrasi tutkusu sayesinde destan yazıldı.  Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz'un yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Darbe girişimine gövdesini siper eden bu aziz milletin mensubu olmaktan da büyük gurur duyuyorum. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, "15 Temmuz Türk milletinin demokrasiye olan inancın göstergesidir.15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini anayasal düzenimizi ve demokrasimizi hedef alan bir darbe girişimine maruz kaldık. Vatanımıza ve milletimize karşı yapılan bu ihanet sırasında milletimizin iradesinin yegâne temsilcisi olan TBMM bombalanmış, devletimizi ve milletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın canına kastedilmiştir. Hainler devletimizi korumak ve kollamak üzere yükümlü olan güvenlik kurumlarımıza saldırmış, milletimize ait uçakları, tankları ve silahları yine milletimize karşı kullanmıştır. Kısacası hainler Türkiye Cumhuriyeti'ne ve milletimize tarihte görülmemiş bir ihanete kalkışmıştır. Kahraman milletimiz; dünyada emsali görülmemiş birlik ve beraberlik örneği sergilemiştir. 15 Temmuz'un yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Etkinlikler Merkez Ulu Camiin’de öğle namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okunması ve duaların yapılmasıyla başlayıp, saat 20:00’da 15 Temmuz destanı şehitlerimiz ve gazilerimize saygıyla adlı fotoğraf sergisi gezildi. Etkinliklere Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması, dua yapılması, sinevizyon gösterisi ve canlı yayınlar yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Saat 00:13’de tüm Camilerimizden Selaların okunmasıyla program Gördes Belediyesinin çeşitli ikramlarıyla sabah namazına kadar devam etti.

Gördes Atatürk Mahal..... Emlak ve ÇTV Vergisi..... Gördes İlçe Hıfzıssı..... Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör.....