İstiklal Marşı Şiir Okuma Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu
Hafta boyunca Gördes'in ve ülkemizin farklı yerlerinden birçok vatandaşın gündemi olan Gördes Belediyesi’in düzenlediği 23 Nisan 100. Yıl Şiir Okuma Yarışmasının merakla beklenen sonuçları belli oldu.

Yarışmaya öğrenciler İstiklal Marşını şiir şeklinde okuyarak aileleri tarafından çekilen videoları  belediyenin WhatsApp iletişim hattına gönderdi. Daha sonra bu videolar sosyal medya uygulaması Facebook üzerinden paylaşılarak; oylamaya çıktı. Oylamaya çıkan şiirler sosyal medyada on binlerce vatandaş tarafından takip edildi. Vatandaş tarafından takip edilen yarışma facebook üzerinden yaklaşık 150 bin erişim aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ve TBMM'nin açılışının 100. Yılına özel olarak İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasına 5 kategoride yaklaşık 160 öğrenci katıldı. Oldukça yüksek bir katılımla gerçekleşen halk oylamasının sonuçları ve Yarışma Özel Jürisinin değerlendirmesi belli oldu.

Edebiyat ve şiir alanında uzman kişilerce oluşturulan Yarışma Özel Jürisinin değerlendirmesi sonucu Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanan yarışmacılar;

Okul Öncesi Kategorisi
1.  16- İbrahim Taha Gülmez (Aynı zamanda halkoylamasında da 1. Sırada)

1. Sınıf Kategorisi
1. 10- Merve Güven (Halkoylamasında 2. Sırada)

2. Sınıf Kategorisi
1. 20- Kevser Sena Kılınç (Halkoylamasında 4. Sırada)

3. Sınıf Kategorisi
. 3- Cemre Naz Demir (Aynı zamanda halkoylamasında da 1. Sırada )

4. Sınıf Kategorisi
.  14- Belinay Yağcı (Aynı zamanda halkoylamasında da 1. Sırada)

Not: Yarışma Özel Jürisinin değerlendirmeleri sonucu Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanan tüm kategorilerdeki yarışmacılar halkoylaması sıralama listesine dahil edilmemiştir.

Gördes Belediyesi 23 Nisan 100. Yıl Şiir Okuma Yarışmasının halkoylaması sonuçları ise şu şekilde;

Okul Öncesi Kategorisi
1. 15- Güneş Çakır
2. 7- Cemre İnce
3. 13- Fadime Naz Yeniay

1. Sınıf  Kategorisi
1. 2- Ali Orhan
2. 8- Hatice Yiğit
3. 1- Adilenur Saru

2. Sınıf Kategorisi
1. 29- Tuğba Dereli
2. 6- Cemre Duran
3. 4- Ayşe Sena Sarı

3. Sınıf Kategorisi
. 24- İbrahim Peker
2. 36- Yaren Gülsüm Çelik
3. 28- Muhammet Anıl Balaban

4. Sınıf Kategorisi
. 50- Zeynep Mercan
2. 17- Duru Dilcan
3. 23- Enver Yiğit Toka

Sonuçların açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Başkan Muhammet Akyol; " Sevgili gençler hepiniz ayrı ayrı bizim gönüllerimizde birincisiniz. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çocuklarımızla birlikte bu heyecana ortak olan kıymetli ailelerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Halkoylamasının tamamlanmasının ardından belirttiğimiz gibi hem edebiyat ve şiir alanında uzman kişilerce oluşturduğumuz Yarışma Özel Jürimizin hem de halkoylamamızın sonuçlarına göre iki ayrı kategoride yarışmacılarımızı değerlendirdik.

Bu veriler neticesinde sonuçlarımızı sizlerle paylaştık. Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi ve kıymetli ailelerimize, ülkemizin her yerinden binlerce yorumla yarışmamıza destek olan tüm vatandaşlarımıza canı gönülden bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yarışmaya katılarak büyük bir özgüven ortaya koyan tüm öğrencilerimizin belediyemiz tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini de hatırlatmak isterim.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize Asımın Nesli olan siz kıymetli çocuklarımız her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edeceksiniz. Düzenlediğimiz bu yarışmayla ailelerimizin ve çocuklarımızın milli duygularımızın tercümanı olan İstiklal Marşımıza olan sevgisine bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bizlere... Yüreklerinizdeki İstiklal Marşı ateşinin, bu büyük coşkunun ve bu tarifsiz heyecanın ilelebet devam etmesi dileğiyle... " dedi.

Emlak ve ÇTV Vergisi..... Gördes İlçe Hıfzıssı..... Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU.....