Gördes'te, 5 Eylül Coşkuyla Kutlandı

Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Şehit Makbule Hanım Meydanında çeşitli etkinliklerle büyük coşku ile kutlandı. Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Etkinlikleri Hükümet Konağı Meydanı önüne çelenk konularak başladı.

5 Eylül Kurtuluş etkinlikleri programına Gördes Kaymakamı Büşra Uçar, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Altıparmak, İlçe Jandarma Komutanı Ercan Kartepe, İlçe Emniyet Amiri Abdullah Öztürk, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bugün, Geçmişle Geleceğin Buluşma Günüdür

Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü münasebetiyle bir konuşma gerçekleştiren Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "Bugün, bu topraklarda yaşadığımız huzurlu günleri ve bu cennet vatanı bizlere emanet eden ecdadımızı minnet ve şükranla anma günüdür. Bugün, geçmişle geleceğin buluşma ve tanışma günüdür. Bugün bu millete hiç bir şer odağın diz çöktüremeyeceğinin ispatının günüdür. Bugün, tarihi kahramanlıklarla dolu olan Gördes’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümüdür. Gördes’imiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Sizler her hizmetin en güzelini hak ediyorsunuz. İlçemizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tarihi ve manevi dinamiklerimizi yaşamaya ve yaşatmaya çalışan bir kadro olarak; bütün gücümüzle modern, yaşanabilir, güzel bir Gördes oluşturmaya var gücümüzle devam ediyoruz. Mücahit Makbule’nin, Halil Efe’nin, Parti Pehlivan’ın memleketi Gördes’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyorum. Bu vatan uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, şanlı ecdadımızı bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Üniversite ve liseye giriş sınavlarında başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edilirken Yaz spor okullarına katılan öğrencilere madalyalar verildi. Halk oyunu ve mehteran takımı eşliğinde atlı birliklerin gösterileri ise vatandaşlardan büyük alkış topladı. İlçe Protokolü daha sonra Şehit Makbule Hanım Meydanında Eski Tarım Aletlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Gördes Belediyesi’nden Toplu Temel Atma Töreni

Gördes Belediyesi İş Merkezi Projesi ve 13 Mahalleye Çok Amaçlı Salon Projesinin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi.  Temel atma töreninde konuşan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Göreve geldiğimizden bu zaman ki sürece kadar vatandaşlarımız birçok isteklerini yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Gördes’imize yapılan TOKİ Konutlarıyla birlikte ilçemizin konut ihtiyacını giderdik. Vatandaşlarımızın iş merkezi talepleri doğrultusunda bizlerde bu ihtiyacı gidermek amacıyla hemen çalışmalara başladık. Çok şükür bugün temelini atıyoruz. İş Merkezimizde 17 tane dükkân yer alacaktır. Bununla birlikte 13 mahallemize Çok Amaçlı Salon’un temelini atıyoruz. Gördes’imize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Gördes Belediyesi Ta..... Gördes Belediyesi Ta..... Toplu Konut İdaresi ..... Ücretsiz Kick Boks K..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Sözlü ve Uygulamalı ..... Taşeron Kadrosu Sözl..... Sürekli İşçi Kadrola..... Sürekli İşçi Kadrola..... 2. Etap TOKİ Projesi..... 2. Etap TOKİ Projesi..... Mahalli İdareler Gör..... Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU.....