Gördes Turşu Projesiyle Destek Almaya Hak Kazanan Tek İlçe
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’dan destek almaya hak kazanan 'En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesinin basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Gördes Belediye Başkanı ve Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Muhammet Akyol, Selendi Yerel Eylem Grubu Derneği üyeleri, proje bölgesi mahalle muhtarları, dernek üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Muhammet Akyol yaptığı selamlama konuşmasının ardından Gördes'in ve 'En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesinin tanıtımının yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye'de yerel eylem grupları içerisinde proje desteği alan tek ilçe Gördes.
Sunumun içerisinde Gördes'in başarılarla dolu proje geçmişine de değinerek Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin ‘Geçmişi kadar görkemli  bir Gördes için hep birlikte çalışıyoruz’ sloganıyla 17 Kasım 2016 tarihinde kurulduğunu ifade eden Başkan Akyol;

"Derneğimiz İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’dan destek almaya hak kazanan 'En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesiyle merkez dışındaki ilçelere örnek teşkil ederek, ülkemizdeki diğer yerel eylem grubu dernekleri arasında projesi desteklenen tek ilçe olmuştur. 'En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesiyle kadınlarımızın yörede yetiştirilen salatalığın nasıl yetiştirilmesi gerektiğinden, turşu yapılacağına ve turşunun nasıl pazarlanacağı konularında eğitim almaları planlanıyor. Sonrasında girişimcilik eğitimi alarak bunları yaşamlarına entegre etmeleri dahilinde aldıkları eğitimlerle hibe projelerden destek almaya hak kazanarak Gördes’in sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlayacaklardır. Projemizin eğitim faaliyetleri ilerleyen günlerde başlayacak. Allah'ın izniyle Güneşli bölgemiz turşu ile anılan bir bölge olacak ve Gördes kendi turşu markasını oluşturacaktır. Bu başarı bütün dernek üyelerimizin. Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Proje ofisimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Gördes'imize hayırlı olsun" dedi.

Proje içeriği ile Güneşli mahallesi bölgesinde yetiştirilen salatalığın değerlendirilmesi ve yöresel ürünlere katma değer katılması amaçlanmıştır. 20-45 yaş arası kadınların sosyoekonomik durumunun güçlenmesi ve Gördes'in markalaşması yolunda adımlar atılması hedeflenmektedir.

Mahalli İdareler Gör..... Gördes Belediyesi Ya..... Ücretsiz DGS Deneme ..... Kitap Okuma Kampanya..... Ücretsiz Halk Oyunla..... Mahalli İdareler Gör..... ÜCRETSİZ KEMAN KURSU..... MİLLİ İRADE NÖBETİ..... HACİVAT KARAGÖZ GÖLG..... YAZ SPOR OKULU 2016 ..... YEREL HAYVAN KORUMA ..... ANKARA GÖRDESLİLER P.....